Vi trenger klær til barn i skolealder

Vi jobber for tiden med å sette sammen en klespakke som skal til India. Hensikten med dette er todelt; selvfølgelig er det stort behov og det er det viktigste. I tillegg er det ikke lenge til vi starter nye prosjekter og en del av vårt arbeid vil kreve å få kontakt med og tillit hos vanskeligstilte familier som vi ikke kjenner per i dag. Å kunne tilby nye klær kan være en fin inngangsport.

Vi begynner å få endel klær, men vi har lite til barn i skolealder, og da særlig til jenter. Vi er nå først og fremst interessert i klær til jenter og gutter fra 4 år og opp. Vi tar imidlertid imot andre størrelser også, for vi trenger mer av alt til senere. Vi har litt ekstra fokus på klesinnsamlingen nå for å få det avgårde, men tar imot klær kontinuerlig. Bare ta kontakt så finner vi ut om vi har bruk for det du har! Vi tar imot klær i Oslo og i Våler i Solør. Vi har også en egen facebookgruppe knyttet til innsamlingen - meld deg inn og følg med på hva vi trenger. Her vil vi også dele informasjon om utdelingen av klærne. Du kan også sende oss en melding på Facebook via siden vår.

Hva slags type klær trenger vi til ulike aldersgrupper?

Til små jenter er kjoler, tunika, skjørt, tskjorter, leggings, shorts og gensere aktuelt. For litt eldre jenter tar vi ikke shorts og ikke kjoler/tunika ect som ikke dekker skuldrene. For gutta går det meste, men gutter i India slutter stort sett å bruke shorts når de kommer i tenårene så for de eldste er det ikke aktuelt. For de eldste tar vi heller ikke joggebukser.

Mange bruker ikke bleie på barna sine, særlig i den varmeste årstiden. I Norge er vi veldig glad i bodyer, men det fungerer fint likevel da de bare lar være å kneppe igjen bodyen. At barna gjerne går uten bleie kan være greit å ha i bakhodet hvis du har babyklær du vil gi (vi tar imot bukser, men har mye mer bruk for andre ting til de aller minste).

Vi tar også mot klær til voksne. Vi tar kun mindre størrelser (opp til M, men fortrinnsvis mindre). For jenter kan tunika være aktuelt, men de kan ikke ha typ utringning eller vise bare skuldre. Det som er mest aktuelt for voksne jenter er cardigan, hettejakker og tykkere gensere. De fleste jenter over 14-15 år i India bruker bare noe som heter Salwar Kameez, og det foretrekkes også av endel yngre jenter. Salwar Kameez er enkelt sagt en tunika med bukse til. Voksne damer bruker i tillegg sari. Har du noe av det liggende tar vi selvfølgelig imot!For menn er det enklere; tskjorter, skjorter, gensere, hettejakker og bukser. Joggebukser og shorts tar vi ikke.

Vi har heller ikke bruk for vinterjakker/vinterdresser/votter eller typiske penklær som ikke tåler en støyt. Klærne bør være praktiske, så flotte prinsessekjoler sier vi nei til selv om det nok er mange småjenter som ville blitt veldig glade for å få en slik. Alle klærne må være pent brukt og uten hull og flekker. Vi setter også stor pris på om det er nyvasket. Nederst i innlegget ser du noen av klærne vi har fått.

Hva med andre ting?

Vi kan også ta imot pent brukte sommersko og sandaler, og skolesekker/vesker. Disse blir ikke tatt med nå, men puttes i koffert når vi drar ned.

Hva med leker og bamser? Det er jo en hyggelig ting å kunne gi små barn. Vi må se an plassen i koffertene, men mindre leker og bamser kan være aktuelt for oss.

Hvordan sendes klærne avgårde?

Normalt sett er dette noe vi tar med når vi drar-men det er en stund til vi skal nedover så denne gangen sender vi. Vi vil åpne for donasjoner øremerket porto når bankforbindelsen vår er klar. Skulle vi få mer enn vi trenger til porto vil restbeløpet sendes ned for innkjøp av undertøy. Å sende pakke til India koster 302kr for selve pakkebehandlingen. I tillegg betaler man 52kr per kilo. Selv om det brukes penger på porto får vi mer klær ned enn vi kunne ha kjøpt lokalt for samme sum.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg