Naveen* lærer alfabetet for første gang

I en tidligere bloggpost fortalte vi om 14 år gamle Naveen* som ville lære å lese og skrive. Han droppet tidlig ut av skolen og har passet geiter siden da. Han passer fortsatt på geitene, men når han kommer hjem om ettermiddagen får han undervisning i lesing, skriving og enkel matematikk fire kvelder i uka. Bildet under viser Naveen* i en av skoletimene vi har holdt. Vi vil med (u)jevne mellomrom fortelle dere hvordan det går med denne herlige gutten, som fikk altfor stort ansvar altfor tidlig i livet.

Ravi (læreren) kan fortelle at Naveen* er helt uten forkunnskaper. Vi hadde håpet å få han inn i den offentlige skolen, men siden han egentlig skulle vært ferdig nå i vår- og kan så lite- ser vi at det kanskje ikke er helt realistisk. Men!; Naveen* skal få gå hos oss så lenge han trenger og vil selv. Han står også først i køen når nye klasser etableres og vi håper å kunne gi han kunnskap på flere felt over tid. Det er på ingen måte fullgod erstatning for formell skolegang, men den kompetansen han kan få av oss vil ha stor verdi likevel. Og med det vi vet om kvaliteten på den lokale skolen akkurat nå vil han få bedre basiskunnskap hos oss enn i skolen.. Undervisningstidene tilpasses dessuten nettopp slike som han for det er disse som trenger oss aller mest.

Ønsker du å hjelpe oss å utvide tilbudet til Naveen* og andre barn/unge som han? Bli fast giver til skoleprosjektet og 100% av det du gir brukes i prosjektet. Å gi 15 barn undervisning 1 gang i uka koster oss 250kr per måned- og en femtilapp dekker nesten en av disse timene. I tillegg trenger barna bøker og skrivemateriell. Ingen beløp er for små, enten du støtter oss med et engangsbeløp eller med en fast sum i måneden. Les mer om hvordan du kan donere til oss på denne siden .

*Vi har endret navnet hans for å beskytte Naveen's* identitet. Familien til Naveen* har også samtykket til at vi skriver om han, og bruker bildet av han, på bloggen vår


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg