Historien om en do

I India har store deler av befolkningen mobiltelefon- men opp mot 60 prosent av husholdningene hadde ikke tilgang på toaletter så sent som i 2016! Dette er åpenbart et hygenisk problem- og miljøproblem- men også et spørsmål om sikkerhet særlig for jentene.

Indiske myndigheter har ambisjoner om å gjøre noe med dette, og det er statlige programmer hvor fattige familier får finansiert bygging av toalettfasiliteter ved/i husene sine. For å komme inn under ordningen må man for det første vite om den- og man må søke. Aryan's* familie ( Familieprosjektet ) har aldri hatt toalett, og visste heller ikke om ordningen. Vijay og Vio informerte dem om dette og familien bestemte seg for å søke. De fikk hjelp med det og det tok ikke lang tid før de ble tatt inn i programmet. De ble innvilget 12000 indiske rupee (ca 1500kr) og begynte å bygge, og for litt siden var toalettet ferdig! Toalettet er i en egen liten bygning foran huset. Her kan de også få vaske seg i ro og fred. Dette er et eksempel på hvor viktige Vio og Vijay fra Friends in Khajuraho er for arbeidet vårt; ved å sette fattige mennesker i kontakt med ressurspersoner som kan informere, veilede og gi praktisk støtte kan de få tilgang på eksisterende støtteordninger og tiltak uten at det koster organisasjonen noe (utover kompensasjonen Vio og Vijay uansett får). Det er mange fattige familier i denne landsbyen- og ingen organisasjoner som er tilstede utenom oss. Vi håper og tror vår tilstedeværelse på sikt kan skape gode ringvirkninger for flere familier! Vi når allerede ut til endel familier gjennom skoleprosjektet og klesinnsamlingen .

Vi gleder oss også på familiens vegne og håper det nye toalettet faktisk blir brukt som do og ikke som dotempel... !

*Navnet er endret for å beskytte familiens identitet.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg