Klare for regntiden

Fra juni til august er det regntid i Khajuraho. Skoletimene våre holdes utendørs og vi har lurt litt på hvordan vi skal løse det. Lørdag 3.juni kom plutselig løsningen og skoletimen måtte avlyses på grunn av byggearbeid.

Timene har blitt holdt utenfor huset til Aryans* familie. Eller; strengt talt i en forlengelse av huset som vi har kjøpt materialer til, men som har stått uten tak (planen har alltid vært å legge et enkelt tak, men ting tar tid). Familiens nest eldste sønn, Sanjay*, jobber i Dehli og har bidratt med det han kan til familien tidligere. Han er hjemme en tur nå, og har brukt pengene han har spart opp de siste månedene på å legge sementgulv og ordentlig tak på den nye delen av huset til familien. Summen han har brukt tilsvarer 2-3 månedslønner for han! Vi er veldig glade for at han klarer å spare mer penger enn før nå som han ikke trenger å bekymre seg for om mamma og søsknene har nok mat- og at han fortsetter å hjelpe familien sin. Når man går inn og hjelper en familie slik vi gjør er det alltid en risiko for at de slutter å ta ansvar selv- det ser ikke ut til å ha skjedd her heldigvis (er mer enn dette taket som tilsier det).

Taket er imidlertid ikke helt ferdigstilt- og vi hjelper familien med de siste få hundrelappene som skal til for å få taket helt vanntett. Noe dekkes med ekstra penger fra oss og resten dekkes ved å justere litt på matinnkjøpene de neste par månedene. Det å planlegge innkjøp av ting de trenger ut fra pengene de har tilgjengelig hver måned er noe familien jobber med nå- og denne måten å dekke utgiftene på er et ledd i denne planleggingen. Vi går inn med litt ekstra penger da dette faktisk er "skolebygningen" vår og et tett tak gjør at vi slipper å ta en lang pause i undervisningen.

Familien sparer oss for endel utgifter ved å være verter for skolen vår. Vi vet det blir enda varmere i huset nå som taket er på plass og kommer derfor til å bruke ca 280kr på å få på plass ei vifte- slik at det blir mer behagelig for elevene våre OG familien selv. Fram til regnet kommer/vifta er på plass, vil undervisningen fortsatt foregå utendørs.

Siden alle gutta nå er samlet, benyttet vi anledningen til å få et bilde av dette herlige femkløveret (med den tidligere omtalte doen i bakgrunnen!)!


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg