To måneder siden første skoletime!

Nå er det to måneder siden vi holdt den første skoletimen i Tikri. Da vi startet var det stor pågang og vi måtte si nei til mange- og vise til at det sannsynligvis vil bli mulighet for flere å delta senere. Av de som begynte hos oss er de fleste fortsatt med og viser stor motivasjon og framgang. Læreren trives også - det er viktig for å få til et godt læringsmiljø .

Dessverre har et par av de eldste gutta sluttet å komme. Ravi forteller at de har gjort et ærlig forsøk, men å sitte på "skolebenken" for første gang når du er i 20-årene ble veldig krevende for dem. De det gjelder slet mye med å konsentrere seg og klarte i liten grad å lære uansett hvor mye Ravi forsøkte. Å sitte der sammen med langt yngre elever gjorde ikke saken enklere. Vi har ikke glemt disse gutta og skal forsøke å få til noe som er mer tilpasset dem på sikt- såfremt de vil selv og vi kan finansiere det.

De som fortsatt kommer til undervisningen får først og fremst undervisning i morsmålet sitt. De trener på å skrive bokstaver, forme ord og setninger og leser tekster med ulik innhold. Ravi har så smått begynt å introdusere engelsk også. Det er fortsatt elever hos oss som ikke har skolegang, og lese-og skriveopplæring for disse er første prioritet for oss. Gjetergutten Naveen * er fortsatt blant våre elever og viser stor framgang. Du kan se han helt nederst på bilde under.

Jenta som leser høyt for klassen på bildet under er Roshni*. Vi betaler sy- og designskole for henne , og lese- og skrivetreningen hun får av oss vil hjelpe henne i skolehverdagen. Om et år avlegger hun eksamen og sammen med symaskinen hun har fått har hun alle muligheter for en bedre fremtid. Klærne hun har på seg har hun også fått av oss (donert av ei dame i Oslo). Regntiden har kommet til Tikri, og undervisningen foregår nå under tak (men holdes fortsatt hos Aryan's* familie ).

Ønsker du å støtte arbeidet vårt kan du lese mer om det her . Vi har også nye og veldig spennende prosjekter på gang; har du lyst til å engasjere deg og kan noe om sying, design, markedsføring, import, branding etc så har vi stor bruk for deg! Vi ønsker også å komme i kontakt med personer som skal reise til India- og ønsker du å jobbe som frivillig i tilknytning til våre prosjekter der nede så ikke nøl med å ta kontakt !

*Navnene er endret for å beskytte deres identitet.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg