Ravi tar studiepause- og snart har vi regnpause

Det regner mye i Khajuraho nå og Ravi har anbefalt at vi tar pause i undervisningen i august og september da det blir litt fravær blant elevene. Ravi studerer tysk og vil bruke ferien sin på studier i hovedstaden. Vi ble enige om dette i forrige uke, og når Ravi kontaktet instituttet sitt fant han ut at han burde dra allerede nå. Broren hans, Vijay, stepper inn som lærer for de timene som gjenstår i juli. Vijay er forøvrig sosialarbeideren vår og han kjenner de fleste elevene våre fra før.

Vi vil ønske Ravi lykke til med tyskstudiene og takke for godt samarbeid så langt. Vio forteller at selv om de er i familie, kjenner han godt og visste at han ville gjøre en god jobb- så er de rett ut imponert over hvordan han er som lærer. Han er kreativ i sine undervisningstilnærminger, han lytter til elevene sine, tar de seriøst og møter dem med stor respekt. Han tar initiativ og er veldig bevisst på det ansvaret han har og hva jobben han gjør betyr for elevene. Han stortrives i jobben og rollen som lærer passer han bedre enn selv de og han trodde. Det er veldig godt å få vårt inntrykk bekreftet fra Vio, for hun er ikke redd for å si det slik hun ser det!

I Ravi's siste rapport til oss forteller han at en av de eldste jentene begynner å bli veldig flink til å lese å skrive. Han forteller også at særlig en av guttene (16 år gammel) har stor læringsevne. Han kunne knapt alfabetet når de startet, men det går raskt fremover med han. Alle elevene har progresjon, men de som har lite skolegang finner det naturlig nok krevende å sitte og konsentrere seg over tid.

Gjetergutten Naveen* er fortsatt med oss. Ravi sier han er en artig skrue som skiller seg litt ut fra de andre elevene. Han må passes litt på i timene for han ender ofte opp med å surre med egne ting da konsentrasjonsevnen ikke er all verden. Dette er ikke så rart siden han knapt har vært på skole tidligere. Men han møter alltid opp med godt humør og har framgang han også.

Når Ravi kommer tilbake fra Dehli i oktober har han med seg nye eventyrbøker til elevene. Den type bøker får man ikke tak i i/rundt Khajuraho- så Ravi har fått et "bokbudsjett" fra oss med til hovedstaden. Han kan bruke inntil 3000 rupee/435kr uten å spørre oss først. Det blir spennende å se hva han finner. Å lese bøker er ikke noe den typiske indier gjør- men vi tror og håper at elevene kan la seg inspirere av tilgang på "ordentlige" bøker!

Det var alt for nå!


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg