Første time med Vijay

Vår dedikerte lærer, Ravi, har reist til Dehli for å fortsette tyskstudiene fram til oktober. På grunn av endel fravær nå i regntiden tar vi uansett pause i undervisningen i august og september- og timene som gjenstår nå i juli undervises av Ravi's bror Vijay. Ravi er tilbake i oktober.

Tirsdag 18.juli underviste Vijay den første skoletimen. Elevene viste frem hva de har gjort og fortalte hvordan Ravi underviser. De sa at de syns Ravi var veldig flink og veldig grei- og at de likte måten han er på som lærer. Og ikke minst at de faktisk lærer av han. Dette høres selvsagt ut i norske ører, men på indiske skoler generelt- og spesielt i landsbyskolen i Tikri- er ikke det noen selvfølge.

Vijay ga de noen små prøver også- for å se hva de har lært. Til slutt i timen fikk de en oppgave fra oss; skrive ned (eller tegne) hva de syns om skolen vår og/eller hva de drømmer om. Dette er en særdeles uvant øvelse for indiske barn, men de gjorde så godt de kunne. Resultatene av denne oppgaven vil vi presentere senere.

Aryan's* eldste sønn har egentlig sagt han ikke vil følge undervisningen mer- men han dukket faktisk opp i denne timen. Han kom seint- men han kom og deltok. Det er ihvertfall noe, og vi er glade for at vi ikke har mista han helt fra timene. Vi jobber med å skape et mer tilpasset opplegg for de eldste gutta i landsbyen fra høsten.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg