Tøyposeprosjektet nærmer seg oppstart

I september starter Friends in Khajuraho Association opp tøyposeprosjektet og vi er med på laget. 2.september kommer det ei jente fra Storbritannia til Khajuraho og skal jobbe som frivillig fram til jul. En av hennes oppgaver er å starte opp dette prosjektet (hun skal også jobbe som engelsklærer for små barn i The Different School).

Det første vi trenger er å gjøre noen investeringer. Andre organisasjoner vil også bidra med dette noe senere, men nå helt i oppstarten er det oss som bidrar mest. Det tar litt tid å få alle praktiske detaljer på plass fra våre større partnere, mens vi som er små kan være mer fleksible og raske i våre beslutninger og tiltak. Friends in Khajuraho Association og vi ønsker ikke å vente med oppstart da det lokale forbudet mot plastposer nylig ble vedtatt. Det er nå markedet for disse produktene skal utvikles og det skal vi og fattige familier i området utnytte sammen.

Vi håper derfor å kunne finansiere to symaskiner (prosjektet har tilgang på 1-2 fra før), pluss nåler og sytråd (dette vil koste ca 2000 kroner med dagens valutakurs) I tillegg trenger prosjeket å leie inn ei dame som kan lære opp kvinnene som skal delta, samt organisere prosjektet (dette har en kostnadsramme på 300-600 kroner i måneden, avhengig av omfang). Friends in Khajuraho Association har allerede ordnet lokaler, har funnet en potensiell lærerinne og har sett seg ut noen fattige kvinner som skal få mulighet til å lære å sy og skaffe seg inntekt gjennom prosjektet nå i startfasen. De har også tilgang på stoffer og gamle (ødelagte) klær som skal forvandles til handleposer nå i første fase. Planen er å utvide med flere produkter på sikt.

Vi åpner nå for donasjoner til dette prosjektet, både faste donasjoner og engangsdonasjoner. Prosjektet vil få eget vippsnummer i løpet av kort tid. Penger vi får inn via generell donasjon kan også bli brukt på tøyposeprosjektet (men skoleprosjekter vårt har første prioritet! Og øremerkede midler går selvsagt ALLTID til det valgte prosjektet). Mer informasjon om hvordan DU kan bidra kommer snart.

Vil du ikke vente? Bruk kontonummer 3633 52 85888 og merk innbetalingen "tøyposeprosjekt". Eller bruk vipps 97599 (genrell donasjon) og send oss en epost på ganpatinorge@gmail.com om at du vil at din donasjon skal gå til nettopp dette prosjektet så sørger vi for at den gjør nettopp det.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg