Spleiselag; symaskiner til fattige kvinner!

Khajuraho vedtok nylig et forbud mot plastposer og sammen med blant annet Friends in Khajuraho Association ønsker vi at fattige kvinner i området skal utnytte dette markedet og få mulighet til å skaffe seg egen inntekt. Tøyposeprosjektet nærmer seg derfor oppstart og vi trenger å kjøpe inn 2 symaskiner samt nåler og tråd for å starte opplæring av deltagerne og produktutvikling. Prosjektet er godt planlagt og vil ha flere faser og utviklingingsmuligheter. Senere i prosessen vil også flere partnere bidra, men hva, når og hvordan kan vi ikke si så mye om før alle detaljer er på plass. Dette er bare en forsiktig oppstart, men vi ønsker å komme igang med dette før kommersielle alternativ etablerer seg i det nye markedet. Vi håper å kunne overføre opp mot 2500 kroner til innkjøp av materiell og utgifter knyttet til opplæring i slutten av august. For å få til dette trenger vi et bra spleiselag! Vi vil selvfølgelig publisere bildebevis på at pengene kommer frem og brukes som avtalt.

Prosjektet har allerede tilgang på gamle klær som skal forvandles til handleposer, lokaler for sying og lagring, en symaskin - og om en måned kommer en frivillig prosjektleder fra Storbritannia og skal jobbe fram til jul med å få prosjektet opp og gå.

Kvinnene som får delta i prosjektet har dårlige livsvilkår, enkestatus og/eller voldelige/alkoholiserte ektemenn.

Dette prosjektet vil;

  • Gi opplæring i sying

  • Gi inntektsmuligheter gjennom salg av handleposer og etterhvert andre produkter kvinnene kan lage

  • Støtte det lokale forbudet mot plastposer med informasjonskampanjer og tilgang på praktiske miljøvennlige alternativ. Plastposer er er stort miljøproblem lokalt

  • Skape møtested og nettverk for fattige kvinner.

  • Være miljøvennlig i og med at produktene blir laget av resirkulert tøy. Stoffrester og klær etc som ikke kan brukes til andre ting er utgangspunktet for produksjonen.

Du kan være med på spleiselaget gjennom å bruke vipps til 120651 (bruk funksjonen "betal" - salgsstedet heter Ganpati Norge - Tøyposeprosjektet) eller gjennom kontooverføring til 3633 52 85888 (merk betalingen med "tøypose" så vet vi hva du vil støtte).

Du kan lese mer om prosjektet på hjemmesiden til Friends in Khajuraho Association.

I tillegg til investeringene trenger vi å lønne ei sykyndig dame som står for opplæring og produktutvikling. Lønnen hennes vil ligge mellom 300 kroner og 650 kroner i måneden avhengig av omfang. Ønsker du å støtte dette prosjektet fast på lengre sikt kan du melde deg som fast giver.

Har du gamle gardiner, knapper, sytråd eller annet sytilbehør liggende ubrukt? Strykejern? Eller symaskin? Ta kontakt med oss så kan vi evnt ta det med oss når vi drar nedover til vinteren.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg