Ti dager med Tøyposeprosjekt!

Tøyposeprosjektet har akkurat avsluttet sin andre driftsuke. Antall deltagere har økt fra to til fire; I tillegg til treneren Anuska* og hennes datter, Pari*, er det to damer til i prosjektet nå. Den første av disse er ei dame som nylig ble forlatt av sin ektemann, og denne uka kom det til ei kvinne som i likhet med Anushka* er gift med en alkoholiker. Damene er veldig glade for prosjektet, og en av dem forklarte dette slik;

"Ingen har gjort noe for kvinnene i Khajuraho før. Vi kvinner må stå på egne bein, stå sammen og gjøre noe for oss selv/stå opp for oss selv"

Prosjektet vil skape inntekter, og er et miljøvennlig prosjekt- men enda viktigere er kanskje nettopp dette; å myndiggjøre utsatte kvinner,bygge et nettverk for dem og gi dem tro på seg selv!

Prosjektet har produsert endel poser, og det var ikke så mye materialer igjen når rektoren på en lokal skole kom forbi med en svær donasjon. Noe ble sortert ut til distribusjon (klær), mens andre ting skal få nytt liv som handleposer. De har også brukt det siste av pengene fra oss på sytråd og et strykejern.

Det er en stund siden forbudet mot plastposer ble vedtatt i Khajuraho (juni), men fortsatt er posene å se overalt. Kommunen kjørte nettopp ut en ny kampanje og ba folk se til frivillige organisasjoner for alternativer. Prosjektet ble med andre ord startet i grevens tid.

*navnene er endret for å beskytte kvinnenes identitet.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg