Åtte undervisningstimer i uka!

Etter litt sykefravær er undervisningen i gang igjen i Tikri. Avtalen med Vijay er seks timer i uka, men han holder faktisk åtte uten at kostnaden vår øker! Han underviser to timer fire ganger i uka, og i tillegg forteller Vio at de to timene fort blir til både tre og tre og en halv før han drar hjem igjen. DET kaller man engasjement! Fire timer i uka brukes på morsmålet og fire timer brukes på engelsk, samtidig som elevene er delt i to grupper etter nivå/forutsetninger. Undervisningen holdes fortsatt i/utenfor huset til Aryan's familie. Familien har laget et fint stativ til tavla av en gammel ødelagt seng. Dette gjør de helt på eget initiativ -og forteller oss hvor glade de er for dette tilbudet (de fleste ungene i familien deltar, sammen med andre barn i nabolaget).

Tidspunktene for undervisningen varierer litt mellom tidlig om morgenen og ettermiddagen/tidlig kveld. Vi sørger alltid for at tidspunktene passer for barn/unge uten skolegang og ungdommer som har måttet slutte på skolen etter fullført grunnskole (8 år). Vi fyller også fortsatt opp klassen med skolebarn i nabolaget slik at de får støtteundervisning. Landsbyskolen er som nevnt så dårlig at mange barn i praksis er analfabeter etter fullført grunnskole.

Elevene er som sagt delt inn i to grupper nå. Den ene gruppen er elever som begynner å bli flinke og som følger opp skolearbeidet på en god måte. Enkelte av disse jobber virkelig hardt for å lære mest mulig. Noen av disse elevene har fullført 8.klasse, men fortsatte ikke på skolen da foreldrene ikke har råd til skolepengene og transport ned til kommunesenteret. Vi er veldig glade for å høre at enkelte av dem-og noen av de som nå går siste året på grunnskolen- ser ut til å bli gode kandidater for videre skolegang fra neste skoleår. Å få de fattigste barna videre i formell skole har hele veien vært et mål (av flere) mål for skoleprosjektet.

Den andre gruppen er forbeholdt de med lave kunnskaper/ingen eller lite skolegang og som må følges tettere opp. De fleste i denne gruppa sliter med å konsentrere seg, lærer sakte og tar sjelden fram skolebøkene mellom timene. Det er denne gruppa som læreren bruker mest tid på akkurat nå da det er de som trenger han mest. Det er framgang hos dem, men det går som sagt veldig sakte.

Kat fra England jobber som frivillig for Friends in Khajuraho Association fram til jul. Den siste uka har hun vært med Vijay til Tikri; hun hjelper til med engelsktimene- og deltar selv i hinditimene for å lære seg alfabetet og skriftlig hindi. Dette er nok fryktelig spennende for ungene- og bedre engelskundervisning kan de jo ikke få! Kat vil fortsette å følge undervisningen i Tikri og hjelpe til der så lenge hun har tid til det da hun syns elevene våre er både interessante og motiverende å jobbe med. Og det er vi veldig glade for å høre!


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg