300 kilo tøy og snart klart for posesalg!

Tøyposeprosjektet har nå syv motiverte deltagere og det er mye aktivitet i prosjektet, både i prosjektets lokaler og hjemme hos kvinnene. Alle deltagerne er kvinner i utsatt posisjon på grunn av fattigdom, barneekteskap og/eller fraværende/voldelige/alkoholiserte ektemenn. De yngste deltagerne er 17-18 år.

Tilgangen på materialer har vært en potensiell - og faktisk - flaskehals i prosjektet, men nå har prosjektet begynt å motta donasjoner fra lokalmiljøet. Den siste donasjonen kom

fra en lokal klesbutikk og var på hele 300 kilo!!! Prosjektet har også blitt varslet om at det vil komme flere donasjoner i tiden som kommer. Klær som kan brukes som klær deles selvfølgelig ut til familier som trenger det, men det er mye materialer som kan brukes i prosjektet også. Vio anslår at de nå har nok materialer til å drive prosjektet i noen måneder utennye donasjoner hvis nødvendig. Deltagerne er flinke til å utnytte materialene de har tilgang på, og kommer stadig opp med nye løsninger og design som passer akkurat det stoffet de jobber med. Akkurat nå er det derfor antall symaskiner som er det største problemet - men kvinnene har for det meste symaskiner hjemme også så om det ikke er noen ledige i lokalet bruker de tiden på å klippe til stoff som de tar med seg hjem og syr der. Fra oktober til desember i år vil Ganpati dekke lønn til prosjektkoordinator/sytreneren. Det er absolutt aktuelt for oss å fortsette å støtte prosjektet finansielt hvis vi har økonomi til det. Utviklingen i prosjektet har vært god og har bekreftet vår oppfatning av at dette er noe som er verd å engasjere seg i og satse på!

Tøyosene skal jo selges og skape inntekter for kvinnene, men akkurat dette arbeidet har ikke begynt ennå. Men det blir og det veldig snart; 19. oktober feires Diwali i Khajuraho og etter festivalen vil salget av posene begynne. DET blir spennende, men i Khajuraho kan man nå få bot for å bruke/selge plastposer så markedet er der i høyeste grad. Vi har myndighetene med "på laget" og det er et godt utgangspunkt!

Så langt er altså prosjektet godt i rute og ligger an til å bli det lokale, miljøvennlige, nettverksbyggende og fattigdomsbekjempende tiltaket vi håpet det skulle bli. Og vi har flere utvidelser på tegnebordet, men vi må ta dette sakte og steg for steg. Det viktigste nå er å begynne å selge posene så kvinnene får litt inntekt fra prosjektet.

Prosjektet har nå noe investeringsbehov og blir veldig takknemlige for alle bidrag (blant det de trenger er skap til oppbevaring, flere symaskiner/sybord og et toalett som de kan dele med The Different School). Det er også mulig å bidra fast til prosjektet. Faste donasjoner vil også kunne bli brukt på lønn til koordinator/sytreneren, sytråd/nåler og lignenede. Mer informasjon om hva prosjektet trenger og hvordan man kan støtte prosjektet finner dere på Friends in Khajuraho Association sin hjemmeside og hos oss.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg