Diwali- og Ravi er på besøk

19.oktober feires Diwali- lysfestivalen- i India. Diwali er den viktigste høytiden i India og offentlig helligdag. Åndelig sett handler Diwali om lysets seier over mørket, det gode over det onde, kunnskap over uvitenhet og ignoranse, om håpets seier over fortvilelse. Diwali feires også i mange andre land. I ukene før Diwali tar man gjerne storopprydning i hjemmet og gjør grundig rent. Under selve feiringen tennes lys overalt- både inne og ute. Man besøker familie og venner, utveksler gaver og spiser søtsaker. Høres det kjent ut? Diwali ligner litt på vår julefeiring, men som hinduistisk høytid er det også mye som er annerledes- og i tillegg er det store regionale forskjeller i hvordan Diwali feires.

I forbindelse med Diwali er Ravi på besøk hos familien sin. Ravi er for tiden i Dehli og studerer tysk, men skal etter planen komme tilbake som lærer for oss neste år. Vijay og Ravi har blitt enige om at Ravi tar timene i Tikri mens han er her- og det setter nok både Ravi og elevene pris på. Engelskundervisningen er det fortsatt Kat som står for; og takket være Kat (og Vio) er det vi og The Different School som gir den beste engelskundervisningen i Khajuraho per nå!

India har mange festivaler generelt, og på denne tiden av året er det mange av dem og forberedelsene til Diwali tar tid. Dette går generelt ut over oppmøte til undervisning, noe The Different School har merket veldig godt. Det påvirker også våre skoletimer, men i langt mindre grad- noe som gjør at Kat syns det er ekstra morsomt å undervise våre elever. Slik det ser ut nå vil hun fungere som engelsklærer for oss også frem til perioden hennes som frivillig for Friends in Khajuraho Association er over i slutten av desember.

Vi ønsker Ravi, Vio, Vijay, Aryan*s familie, elevene våre og deltagerne i Tøyposeprosjektet en god Diwali!


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg