Gode nyheter fra Familieprosjektet

Målsetningen for Familieprosjektet er å hjelpe dem slik at de klarer seg uten hjelp i det daglige. Allerede i Februar fant vi (dvs Vijay) en jobb til den eldste sønnen, 21 år gamle Prakash. Dessverre krevde jobben et minimum av lese- og skriveferdigheter så han måtte takke nei til tilbudet (Prakash sluttet på skolen etter 2.klasse). Å få Prakash ut i inntektsgivende arbeid er viktig for å nå prosjektets målsetning, men å finne seg jobb er ikke lett i et samfunn hvor arbeidsledigheten blant menn ligger på nær 60 prosent. Siden februar har vi derfor fokusert på å tilby Prakash lese-og skrivetrening gjennom skoleprosjektet for å utvide mulighetene hans.

Å delta i undervisningen har av mange grunner vært utfordrende for Prakash, men han har deltatt (periodevis) og gjort så godt han kan. Han er en utålmodig ung mann som drømmer om å få seg jobb- og å gifte seg- og han har i perioder forsøkt å finne jobb andre steder. Han har også tatt initiativ til å lære seg å kjøre autorickshaw (med en kamerat). Med dette i mente har Vijay igjen begynt å høre rundt i lokalsamfunnet etter jobb til Prakash - og i forrige uke begynte Prakash å jobbe! Vi krysser fingrene for at dette fungerer for både han og arbeidsgiveren hans! Inntekten hans vil ikke dekke familiens behov, men all inntekt er bedre enn ingenting. Uansett er avtalen vår med Prakash at vi ikke endrer støtten til familien nå. Han kan derfor spare så mye som mulig av inntekten sin frem til Familieprosjektet skal evalueres sommeren 2018.

Ellers jobbes det, som nevnt tidligere, med tilgangen til et landområde som familien egentlig eier. De har ikke hatt tilgang på dette på en stund da noen har slått seg ned der. Myndighetene er nå koblet inn, men det indiske byråkratiet jobber fryktelig sakte. Hvis dette løser seg får familien tilgang på dyrka mark av grei størrelse, noe som vil ha stor betydning for deres evne til å forsørge seg selv. Vi håper dette løser seg snart- med så lite dramatikk som mulig.... men det vil uansett ta tid før familien får noe utbytte av dette.

Ellers fortsetter familien å sende oss bilder fra hverdagen sin. Under ser dere utvalgte bilder fra blant annet feiringen av Diwali.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg