Kvinnene i Tøyposeprosjektet trenger din hjelp!

2017 er nå snart over og vårt styre har bestemt at vi fortsatt skal involvere oss i og støtte Tøyposeprosjektet neste år. Dette er et veldig spennende og lovende prosjekt som per nå gir 14 vanskeligstilte kvinner et sted å møtes og også gir de mulighet til inntekt (de første deltagerne har allerede tjent penger på dette!). I og med at antall deltagere nå er så høyt har prosjektet noen udekkede behov. Det vi ønsker oss aller mest til jul er derfor både engangdonasjoner og et par faste givere til tøyprosjektet! Du kan støtte prosjektet ved å bruke Vipps (betal) til 97599 (generell donasjon) eller 120651 (donasjon øremerket prosjektet) Du kan også bruke kontooverføring til 3633 52 85888 (merk gjerne overføringen med "tøypose"). Ønsker du å bli fast giver kan du lese om hvordan det fungerer på denne siden. Gir du et bidrag til prosjektet vil det komme veldig godt med!, uansett størrelse på donasjonen!

Prosjektet er satt i gang av Friends in Khajuraho Association, men vi involveres i utviklingen av prosjektet og finansierte oppstarten av prosjektet i september. Tøyposeprosjektet tar sikte på å resirkulere brukt tøy og gir lokalbefolkningen et alternativ til plastposer. Tøyposer er nå til salgs i flere butikker i området og prosjektet har også solgt poser til en konferanse. Alle inntekter går direkte til kvinnene i prosjektet, og posene lages av donerte klær og andre materialer som prosjektet får lokalt. Prosjektet har lokaler i bygningen som også huser The Different School, og kvinnene møtes der fire ganger i uken. Det å ha et fast sted å møtes gjør at prosjektet også er et viktig møtested og nettverk for disse utsatte kvinnene. I lokalet er det noen symaskiner og annet utstyr, men de fleste kvinnene har også tilgang på symaskiner hjemme. Det jobbes med å knytte prosjektet opp mot større kvinnenettverk, og på noe sikt vil også produktspekteret utvides. Prosjektet er dog bare tre måneder gammelt så vi må ha litt tålmodighet med prosessen (det er ikke lett!!).

Prosjektets leder er en lokal kvinne som er gift med en alkoholiker. Hun har vist seg å være en meget engasjert og driftig dame og vi er trygge på at hun vil gjøre sitt beste for å videreutvikle prosjektet. Hun er den eneste i prosjektet som får fast lønn (ca 400 kroner per måned). Under oppstarten i høst har prosjektet fått hjelp av ei britisk jente som har jobbet som frivillig for Friends in Khajuraho Association, men prosjektlederen gjør allerede en så god jobb at det ikke lengre er nødvendig med praktisk bistand utenfra!

Donasjoner som gis til prosjektet vil bli brukt til;

  • Symaskiner og annet nødvendig inventar (eksempel; en symaskin koster oss 400-750 kroner)

  • Sytråd, sakser, nåler og annet syutstyr

  • Vedlikehold og reparasjon av symaskiner

  • Nødvendig vedlikehold av bygningen (akkurat nå er det hull i gulvet på rommet de bruker, og derfor også et hull i taket i klasserommet under - styret har vedtatt at vi skal finansiere reparasjonen (ca 700 kroner).

  • Lønn til prosjektlederen (ca 400 kroner per måned)

Skulle vi få godt med øremerkede donasjoner til Tøyposeprosjektet kan det være aktuelt å gi bidrag til ting som er til nytte for både Tøyposeprosjektet og The Different School (husleie, strøm, utbedring av toalettfasiliteter). Vår organisasjon er opptatt av at donasjoner vi mottar skal brukes på sentrale behov i prosjektene vi er involvert i og ikke bli stående på konto over tid såfremt det ikke er en klar plan for hvordan pengene skal brukes.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg