Familieprosjektet ett år etter

I disse dager er det et år siden Vio og Vijay besøkte Aryan’s* familie for første gang på oppdrag fra Cathrine. Siden da har det skjedd MYE, og ikke minst har Ganpati Norge blitt opprettet og organisasjonen når flere familier med arbeidet sitt. Hvorfor Cathrine bestemte seg for å gjøre dette kan du lese om her.

Men akkurat denne bloggen skal handle om familien og ikke de andre sidene av Ganpati Norge sitt arbeid. For et år siden var de underernært og hadde dårlig med klær og sko. «Huset» de bodde i besto av et rom og hadde ikke dør. Alle barna var analfabeter og familien hadde kun tre geiter som inntektskilde. De frøys om natta da de ikke hadde særlig med tepper å varme seg under. De dårlige livsvilkårene til familien var det første Cathrine og familien hennes tok tak i, før man begynte å jobbe med en langsiktig plan for familien. I dag er familien ikke lengre underernært, de har tilstrekkelig med klær, sko og tepper. Huset har to rom og de kan låse døra hvis de skal ut. De har nå syv geiter, en symaskin og to sykler. Barna får nok mat slik at de er istand til å lære og de fleste av barna er ikke lengre funksjonelle analfabeter etter at de har deltatt i Ganpati's skoleprosjekt. Alt dette er vel og bra- men er vi nærmere målet om at familien kan klare seg uten vår hjelp?

Svaret på det er et stort JA; de syv geitene vil bli enda flere så yngstemann vil ha nok å gjøre. Han kan vi dessverre ikke hjelpe med formell skole, men geitebonde er ingen dårlig jobb. Og; over nyttår får familien sine egne papirer på jorda de eier, men som andre har okkupert i lengre tid. Vi regner derfor med at familien kan sette sin første avling til våren. Med egne papirer er de heller ikke avhengig av storfamilien i spørsmål som gjelder land. Eldstemann har hatt noe midlertidig arbeid i høst, men nå har han en framtid som bonde i sikte. Den eldste jenta har symaskinen sin- skolen hun går på er fortsatt stengt men hun kan nok til at hun vil være i stand til å tjene litt penger hvis hun vil (hun trenger nok litt hjelp med å komme i gang). Resten av ungene som bor hjemme (tre jenter og to gutter) vil forhåpentligvis være skoleelever alle som en fra neste skoleår. Dette året har ikke vært uten skuffelser og problemer, men vi er veldig fornøyd med utviklingen sett under ett.

Cathrine og hennes foreldre er forberedt på å støtte familien et år eller to til, før det kun vil være utdanning familien får hjelp med. Familien vil nok alltid være ganske så fattig, men målet om en selvforsørgende familie har kommet mye nærmere!! Dette har vært litt av et år for alle involverte og vi gleder oss til å ta fatt på et nytt. En del av bildene under har familien selv sendt til Cathrine, mens andre er tatt og sendt av vårt fantastiske team i Friends in Khajuraho Association (Vio, Vijay og Ravi).


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg