Uro i Tikri

Vi har ikke fortalt så mye om skoleprosjektet den siste tiden. Årsaken er uro og til dels alvorlige konflikter internt familien som huser undervisningen. Dette har egentlig ingen sammenheng med arbeidet vi gjør der, men mange av elevene våre er preget av dette og det påvirker også timene enkelte ganger. Situasjonen gjør det rett og slett upassende å ta bilder og publisere dem (bildene i dette innlegget er derfor eldre bilder). I kontakten mellom oss og Vijay er det også naturlig nok andre ting som har fokus akkurat nå. Mer om uroen i Tikri kan du lese om lengre ned, men først litt om undervisningen.

Vijay og Ravi har holdt hindi-timene den siste tiden, mens Kat fra England har undervist i engelsk. Kat har nå reist hjem igjen og det vil derfor være Vijay som tar engelsktimene neste år. Vi ser store forbedringer i engelskkunnskapene til elevene, og får også rapporter om at de har stort utbytte av undervisningen i hindi. I forbindelse med jul har elevene blitt fortalt om julefeiringen, hvordan den foregår og hvorfor. De har også blitt fortalt at selv om julefeiringen er en kristen høytid har vi feiret jul i Norge også før kristendommen. Det er heller ikke bare kristne som feirer jul slik at feiringen både er en religiøs høytid og en sekulær høytid. I den forbindelse har elevene også snakket om midnattsol og mørketid - fenomener som selvfølgelig er veldig spennende for dem. De har også fått smake på norsk godteri - smørbukk og "Godt og blandet"! Elevene våre er vegetarianere, så mange typer godteri vi har i Norge kan de ikke spise på grunn av gelatin. Både smørbukk og Godt og blandet kan derimot spises av vegetarianere - og ungene syntes det var spennende og smakte veldig godt.

Men så kjapt tilbake til uroen i Tikri. Vi kan selvfølgelig ikke gå i detaljer på hva som skjer av hensyn til de involverte personene, men en konsekvens av den siste tidens hendelser er at vi ikke lengre følger opp den eldste sønnen i familien. Dette skjer i samråd med de andre familiemedlemmene og etter råd fra Vijay. Den eldste sønnen er nå tilknyttet et entreprenørfirma og får oppdrag innimellom så han har et bedre utgangspunkt enn tidligere og det er vi glade for. Hans oppførsel og handlinger den siste tiden gjør det imidlertid uaktuelt for oss å fortsette et videre samarbeid med han. Han sier også selv at han skal flytte fra familien, noe alle synes er en veldig god ide slik saken står nå. Familien er både opprørt og fryktelig lei seg for at det har kommet til dette punktet, men de ser også at ting ikke kan fortsette slik det har gjort de siste ukene. Eldste sønnen er en ung, men voksen mann, og må ta ansvar for det han sier og gjør. Familien er overbevist om at han er offer for svart magi, noe som er et høyst reelt fenomen i deres virkelighet. Dette er selvfølgelig en ekstra belastning for dem som gjør dem veldig triste og fortvilet. Vijay har gjort en utrolig jobb for dette er en tøff sitasjon for alle involverte. Vijay har den siste tiden vært innom familien nesten daglig i tillegg til å ha kontakt med dem per telefon. Han har også reist opp til familien i hui og hast når ting har vært kritisk.Vi er ubeskrivelig takknemlig for at han stiller opp for familien og umiddelbart reiser ut til dem når de ringer og trenger hjelp. At familien ringer Vijay slik de har gjort og søker støtte og råd hos Vijay sier også mye om den tilliten familien har fått til han. Så krysser vi fingrene for at den eldste sønnen nå flytter ut og lar resten av famlien være i fred. Vi håper selvfølgelig også at konflikten lar seg løse på et dypere nivå med tid og stunder, men akkurat nå er det nok for tidlig for alle involverte parter.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg