Vi pakker!!

Om en uke drar vi og pakkinga har begynt. Vi skal ha med oss masse! Men det aller aller meste skal bli igjen i Khajuraho. Til oss selv tar vi bare med det aller nødvendigste- men hva er det?

Bildet viser noe av de viktigste tingene i bagasjen på Indiatur i følge Cathrine. Selv om vi skal være en stund i Khajuraho skal vi også farte rundt, og det er noen ting som er veldig greit å ha med seg på en tur til India;

  • Antibac, negleklipper og immodium har alt med å forhindre (eller overleve med) diaré å gjøre. Helt uunnværlig da vi vil spise med fingrene mange steder med alt det innebærer. I tillegg vil vi plukke opp litt "hestedop" mot magetrøbbel når vi kommer til India. Klok av skade vet Linn og Cathrine at man ikke alltid kan regne med å være i stand til å gå på apoteket når man først blir syk selv om man er flere på tur.

  • hengelås med kode; rett og slett for å låse døra til rommet vårt. Egen hengelås er best og det er stort sett det hotellet forventer også (selv om de gir deg en å bruke). Og hengelås med kode betyr at man slipper å holde orden på nøkkel. Og nei - på slike steder vi skal bo vaskes ikke rommene før man bytter gjest (og kanskje knapt nok da......). Det er i alle tilfeller sikrest å ikke la noen ha tilgang på rommet når man ikke selv er tilstede.

  • wirelås; dvs en liten hengelås med wire på for å feste ryggsekken til noe mens vi venter på tog - og sikre bagasjen på nattogene. Det er selvfølgelig fullt mulig å ta sekkene våre likevel, men en ekstra barriere gjør det mer sannsynlig at eventuelle tyver går videre til neste sekk.

  • universalkork; når man leverer klær til vask i resepsjonen på overnattingsstedet vil de ofte telle gjennom alle plagg så alle er enige om hva som er levert. Cathrine og Linn syns ikke det er så gøy å stå i resepsjonen mens resepsjonsmennene nøye teller våre brukte truser så de vasker vi selv- og da er det kjekt med kork til vasken på badet.

  • kleenex; til alt man kan bruke papir til- inkludert nøddopapir.....

  • silkelakenpose; i tilfelle sengetøyet ikke er så rent som vi skulle ønske.

Ellers tar vi selvfølgelig med oss et par tre skift med komfortable bomullsklær, pengebelter, toalettsaker, pass, sandaler, mobiler og ladere. Og en bok. Det er i grunn alt Cathrine tar med til seg selv fra Norge. Det blir kaldt å dra hjemmefra til flyplassen med ullsokker i sandalene og uten vinterjakke - men det er slett ikke noe alternativ å dra rundt på det i bagasjen.

Verken Cathrine eller Linn har opplevd å bli frastjålet verdisaker på tur i India, men det er alltid en mulighet. Første gangen Cathrine dro til India sydde Torlaug en kjekk mappe som kan festes i bh-en (på ryggen), og nå har hun laget nye. I denne mappa putter vi en plastpose med litt penger og viktig informasjon slik at OM noen skulle klare å stikke av med ALL bagasje og verdisaker så har vi den informasjonen vi trenger og penger nok til å løse situasjonen.

Våre flybilletter inkluderer 2*23kg insjekket bagasje og det utnytter vi til det fulle. Vi har fått donert tre flotte kofferter som fylles med klær til store og små og materialer til Tøyposeprosjektet. Koffertene blir igjen og får nytt liv som oppbevaringsmøbel/kister i Khajurhao.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg