Første dag i Tikri

Vi trengte litt ekstra hvile før vi dro opp til Tikri, men klokka fire satte vi oss i en rickshaw og dro avgårde sammen med Vijay, Vio og lille Leela.

Tikri ligger 7-8 km fra huset til Vio og Vijay, i nærheten av flyplassen. Cathrine har vært på besøk i Tikri før, men familien har flyttet til et nytt hus siden sist. Vel fremme kom hele familien løpende og tok imot oss- bortsett fra Naveen* som fortsatt var ute med geitene. Vi ga familien litt kvikklunsj og Gjendekjeks og satt og snakket en stund om Cathrines tidligere besøk i Tikri. Familien har nå en 7 dager gammel geit og den fikk vi kose med alle sammen.

Etterpå gikk vi gjennom landsbyen til familien gamle hus, og møtte mange blide fjes på veien. Vijay og familien fortalte om landsbyen og ting vi så underveis. Vi fikk blant annet se hvordan de holder oversikt over hvilke barn som har fått vaksiner ved at de skriver opp dette på veggen ved inngangsdørene til huset. Det gamle huset er nå ganske så falleferdig, men det skal også sies at det ikke akkurat var i god stand sist Cathrine var på besøk. Cathrine visste at et nytt sted å bo sto høyt på Aryan's ønskeliste og det var fint å se at han hadde fått til dette. Senere skulle det vise seg at nettopp Cathrine og hennes familie hadde vært en viktig brikke i dette, uten at de visste noe om det.

Tilbake i det nye huset til familien hadde det dukket opp flere barn for nå var det tid for undervisning. Det er eksamenstid så det var litt færre barn enn vanlig. Denne gangen var det derfor plass til å la familiens seng stå der den sto. På den ene siden av senga sto tavla og alle barna satt på gulvet på et teppe. På den andre siden av senga var familiens geiter, minus den lille geitekillingen som igjen fant et fang å sove på.

Og mellom der - på senga - der lå Torlaug. Hun var sliten etter en lang dag og sykdom så hun ble beordret i seng av mor i familien. Og mens Vijay underviste fikk Torlaug en lang og god massasje. Der lå hun, mens hun halvsov seg gjennom timen og ble omsorgsfullt passet på. Det var godt for Torlaug - men sikkert også godt for mor i familien å kjenne på at hun kunne gjøre noe for oss også. Hun ga oss også en balsam som fungerer mot hodepine - og det er ikke bare noe hun sa, den virker faktisk! Torlaug ble ihvertfall som et nytt og bedre menneske etter denne timen, i følge seg selv.

Alle barna viste ivrig frem skolebøkene sine, og vi er dypt imponert over Vijay’s kommunikasjon med elevene. Atmosfæren er munter og vennlig- og barna er tydelig veldig trygge på Vijay. Linn og Cathrine fulgte interessert med mens de bytta på å ha geitekillingen i fanget. Vijay tok i bruk noen av de nye bøkene vi kjøpte også.

Da er dag 1 over og vi har fortsatt MYE å snakke med Vijay, Vio og familien om. Dagen i dag ble litt amputert i og med at de har hatt feber og magetrøbbel, men vi satser på at vi er tilbake i vanlig form i morgen.

Etter besøket i Tikri dro Torlaug, Linn, Vio og Leela i rickshaw mens Cathrine heiv seg bakpå motosykkelen til Vijay; Cathrine måtte nemlig innom apoteket på veien og kjøpe mer antibiotika. Vi er nå klare for flere store opplevelser i morgen!


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg
Følg oss
  • Facebook Basic Square

Telefon:

+ 47 48 14 69 90

Adresse:

Ganpati Norge, c/o Cathrine Bergjordet

Munkebekken 31, 1061 Oslo

Norway

ganpatinorge@gmail.com

orgnummer 918 67 3237

kontonummer: 3633 52 85888

Vipps: #97599