Jobb og byggeaktivitet

Vi har fått flere gode nyheter fra Aryan’s* familie etter vi kom hjem til Norge. Mens vi var der snakket vi med alle barna om hva de ønsket for framtiden. Den nest yngste gutten, Ishaan*, sa han ikke ønsket å begynne på skole igjen, men ønsket å jobbe. Han har gjort mye fysisk arbeid, men trives ikke så godt med det. Vi ble derfor enige om å prøve å finne en annen type jobb/praksisplass til han. Og det har Vijay fått til!! Ishaan* jobber nå på et trykkeri i nærheten av huset til Vijay og trives veldig godt med det så langt.

Roshni*, den eldste datteren, gikk på syskole men denne ble stengt av litt ulike årsaker. Skolen er fortsatt stengt, men hun har rukket å lære mye om å sy klær. Hun har også en veldig god symaskin som hun har fått av oss. Friends in Khajuraho Association har invitert henne inn i Tøyposeprosjektet og Roshni er der et par dager i uka. Samtidig vil man prøve å «spre ordet» om Roshni* sine syferdigheter og håper folk i Khajuraho vil begynne å bruke henne. Hun har jo også etterhvert endel erfaring da hun både reparerer og tilpasser klærne for sine åtte søsken.

Vår erfaring er at når vi gjør et løft for familien så blir de inspirert og setter i gang med egne prosjekter med egne midler og krefter. Og vårt besøk er intet unntak. De nevnte for oss at de er litt plaget med at dyr kommer inn til huset, og de begynner å få litt dårlig plass inne. De har blant annet fått senger som tar litt plass og geitene bor jo fortsatt inne sammen med dem. Og plutselig er de i gang med bygging. De har bygd en høy vegg med mulighet for å legge tak over og lage nye rom. Mursteinene har de fra før, og de har også revet ned det gamle huset sitt og gjenbruker materialer derifra. Planen er å flytte geitene ut i det nye bygget og samtidig legge til rette for at eldste sønnen har har sted å bo når han gifter seg en gang i framtiden. Mye av materialene har de altså fra før, men de har også valgt å selge en geit for å finansiere det de trenger i prosjektet. Kjenner vi de rett vil de nok trenge litt ekstra hjelp for å komme helt i mål, da de fortsatt har litt å lære om god planlegging (men dette er nok like mye et spørsmål om indisk kultur som generell opplysning....).


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg