Vil du støtte våre skolebarn?


Raju* (18), Priya* (15) og Anjana* (12) skal begynne på en ny og bedre skole fra neste skoleår og vi ønsker oss flere faste støttespillere som vil være med på å gi dem bedre utdanning og bedre fremtidsutsikter. En skoleplass vil koste oss omtrent 150 kroner per måned per elev (se mer om det lengre ned). Vurderer du å bli fast giver kan du lese mer om hvordan du blir det på på denne siden. Engangsstøtte gis enkelst via Vippsnr (betal til) 97601 (Ganpati Norge - skoleprosjektet). Ønsker du å betale på annen måte kan du finne informasjonen du trenger her.

*Alle navn er endret for å beskytte deres identitet.

Undervisningen i Tikri vil fortsette gå som normalt med 8 undervisningstimer i uka og disse tre vil fortsette å følge timene der når de kan. Skolehverdagen vil bli utfordrende for alle tre da de må sies å ha et dårlig utgangspunkt etter å ha gått på en veldig dårlig lansbyskole. For Raju* vil det bli ekstra spennende da han ikke har gått på skole de siste tre årene. Vi vet at de alle tre veldig gjerne vil dette her og har all tro på dem!

Raju* er en 18 år gammel gutt som har et brennende ønske om å lære. Han er spesielt opptatt av å lære seg engelsk, men ønsker seg også mer formell utdanning. Han trenger også mer trening i å lese og skrive på morsmålet sitt så når vi var i Tikri utfordret vi han til å lese en bok på egen hånd og han fikk den første boken om Harry Potter av oss (på hindi selvsagt). Raju har jobbet endel med bygningsarbeid etter han ble ferdig på grunnskolen for 3 år siden. Han kan bygge enkle hus og er ivrig når det er noe som må gjøres hjemme hos han. Han drømmer om en framtidig jobb i turistbransjen, kanskje helst på hotell. Han er en mild, snill og kanskje en litt sjenert gutt, som vi opplever som en "svamp" da han suger til seg alt han får servert av kunnskap og inntrykk.

Priya* er 15 år gammel og er fast bestemt på å fortsette skolegangen nå når hun er ferdig med 8.klasse. Heldigvis kan vi hjelpe henne med det. Hun jobber godt i timene i Tikri, og det er "noe" ved henne som gjør at vi oppfatter henne som ei solid jente med sterk vilje og personlighet. Hun er, til indiske jenter å være, veldig direkte og åpen i blikkontakten med andre. I indisk sammenheng kan hun nok fremstå som ei "guttejente" uten at noen i Norge ville ha tenkt det om henne. Vi kan godt se for oss at Priya ender opp med å ta en lengre utdanning, for vi tror hun har det som skal til!

Anjana er 12 år gammel og er ei fryktelig sjarmerende, blid og søt jente. Hun var litt sjenert ovenfor oss da vi var på besøk, men var likevel en av de første som ville vise frem skolebøkene sine. Hun ble etterhvert ganske så kontaktsøkende og kom gjerne og putta den lille hånda si i vår når vi var ute og gikk.

Som nevnt regner vi med at 150kr i mnd vil dekke alle utgifter for en elev;

  • 65kr i mnd i skoleavgift

  • 50 kr i mnd til transport

  • Bøker, annet skolemateriell og kopiavgift

  • Uniform

  • Utflukter

  • I tillegg må vi betale 150kr i registreringsavgift per elev ved skolestart

Det vi kanskje er aller mest stolte av ved det vi gjør er at det er så tydelig kobling mellom bidrag til oss og den effekten hjelpen har på barn og unges liv. Alle penger går uavkortet til prosjektene og giverne kan vite nøyaktig hva de betaler for. Vi er små, men det gjør også at vi kjenner barna og ungdommene godt og kan følge de tett. Melder du deg som sponsor til disse barna kan nettopp du hjelpe dem til en bedre fremtid.

Alle midler vi får til dette formålet vil selvfølgelig bli brukt på utdanning. Hvis det skulle være penger «til overs» blir de brukt til å senere sponse flere elever, eller til f.eks skolemateriell for undervisningen i Tikri. Vi fører nøye regnskap for hvert prosjekt og vet til enhver tid hvor mye penger vi har disponibelt i de ulike tiltakene våre.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg