Utdanning er nøkkelen til alt!

Vi jobber for at barn og unge i Tikri ikke skal leve livet sitt som analfabeter - og vårt mål er at flest mulig av dem skal få en formell utdanning utover grunnskolen. Vi ønsker nå flere støttespillere som kan hjelpe oss å videreføre og utvikle dette arbeidet da vi fra neste skoleår vil dekke skolerelaterte kostnader for tre barn/ungdommer i Tikri.

Den lokale landsbyskolen i Tikri er dessverre så dårlig at mange som har fullført grunnskolen der fortsatt mangler grunnleggende lese- og skriveferdigheter. Dette er ikke et problem unikt for denne landsbyen, men et generelt problem særlig for mindre landsbyskoler i India. 22 barn og unge i Tikri får nå støtteundervisning i slike grunnleggende ferdigheter av vår fantastiske lærer Vijay. Noen av elevene våre har knapt gått på skole, noen har fullført 8.årig grunnskole, mens andre fortsatt går på skolen.

Neste steg for oss er å hjelpe barn og unge med overføring til andre og bedre skoler i området. Den lokale skolen dekker kun 1-8.klasse, og det er særlig viktig å gi barna mulighet til å ta utdanning utover dette. Likevel; kvaliteten på den lokale skolen er så dårlig at vi også ønsker å hjelpe litt yngre elever inn på andre skoler i området. Barn fra familier som har råd til å dekke kostnadene knyttet til dette selv får kun praktisk hjelp og informasjon av oss ved behov. For de fattigste barna må vi inn å dekke kostnadene til transport, bøker, skoleuniform, registreringsavgifter og/eller skolepenger. Fra neste skole år vil Raju (18), Priya (15) og Anjana (12) få dekket utgifter til skole utenfor landsbyen. Kostnaden for disse vil ligge på rundt 150 kroner i måneden per person, alt inkludert.

Alle penger vi får inn blir brukt på våre prosjekter i/rundt Khajuraho og særlig i landsbyen Tikri. Vi betaler aldri lønn eller andre former for kompensasjoner til personer i Norge. Lokalt samarbeider vi med Friends in Khajuraho Association, som i praksis driver våre prosjekter. Tre personer fra styret var nettopp på besøk i Khajuraho/Tikri, og mer om dette kan du lese her (alle reiseutgifter ble dekket av private midler).

Engangsdonasjoner til vårt skoleprosjekt kan vippses til 97601 (betal til), eller overføres til konto 3633 52 85888 (merk innbetalingen "skole" så vet vi hvilket prosjekt du vil støtte). Vi blir veldig glade for all støtte, men vi setter ekstra stor pris på våre faste givere da de sikrer forutsigbarhet for ungene i Tikri. Du finner mer informasjon om hvordan du blir fast giver på denne siden.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg