Første skoledag!

Mandag 24.april kl 18 (lokal tid) begynte den første skoletimen betalt av Ganpati Norge. En sjarmerende blanding av hovedsakelig barn og unge møtte spent opp til første time og de var raskt i gang med skrivetrening sammen med læreren Ravi. Undervisningen foregår i en liten landsby som heter Tikri.

Ravi er 23 år gammel, og er utdannet innen matematikk, språk, ledelse og IT. Han bor i Khajuraho (kommunesenteret) og skal dra ut til Tikri 4 ettermiddager i uka for å undervise. Undervisningen foregår foreløpig utendørs-foran huset til familien vi støtter i familieprosjektet. På denne måten holdes kostnadene nede-og det er uansett mer komfortabelt utendørs på denne tiden av året. Som dere ser sitter elevene på enkle matter, noe som er helt vanlig i skolesammenheng.

Ravi fokuserer nå på grunnleggende skrive- og leseferdigheter. Flere av elevene har ingen forkunnskaper i det hele tatt, mens noen kan litt fra før. Ravi skal lære de å skrive, lese og ikke minst å gjenfortelle det de har lest uten å pugge tekstene ordrett (det siste gjøres det veldig lite av på skolene her). Senere vil han også dekke enkel matematikk og vi håper å utvide til engelsk etterhvert (engelskkunnskaper vil gi barna et stort fortrinn den dagen de blir voksne og vil søke fast jobb eller starte noe selv). En av Ravi's oppgaver er også å kartlegge kunnskapsnivået til enkelte av elevene, med tanke på videre formell skolegang.

Vi har nå en 3 måneders prøveperiode før vi tar stilling til eventuelle justeringer. For å drive prosjektet på lengre sikt trenger vi mer støtte. En skoletime koster oss ca 65-70kr, og i tillegg har vi noen små utgifter til skolemateriell. For å undervise 4 kvelder i uka får Ravi 7000 indiske rupee som også skal dekke transportutgiftene. 7000 rs utgjør ca 1000 norske kroner, litt avhengig av valutakurs.

Prosjektet har eget vippsnr (97601). Ønsker du overføre din støtte ved å bruke kontooverføring er kontonummeret vårt 3633 52 85888


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg