Innspurt før skolestart

I dag overførte vi 241 euro til Friends in Khajuraho Association. Dette skal dekke skolebøker, uniform, eksamensavgift og 3 måneder med skolepenger/skoleskyss for tre av våre elever som skal begynne på ny skole i juli. Det er ikke lenge til skolestart, og Vijay legger inn noen ekstra timer nå for å forberede elevene best mulig på det de har i vente. Denne ekstra innsatsen fra Vijay er ikke noe vi har bedt han om, men noe han gjør selv fordi han ønsker å gi elevene et best mulig utgangspunkt før skolestart. Nok et eksempel på hvor utrolig heldige vi - og barna i Tikri  - er som har funnet akkurat han!

To av elevene, Raju* og Priya*, har fullført grunnskolen, men de har gått på den lokale (og veldig dårlige) landsbyskolen. Raju fullførte grunnskolen for noen år tilbake (han er ca 18 år nå), men for et år siden kunne han knapt lese (og enda mindre skrive) noe å sitt eget morsmål. Takket være undervisningen vi holder i Tikri er han i dag ganske så flink til å lese/skrive på morsmålet sitt - og begynner også å få litt grep om engelsk. Priya* fullførte grunnskolen nå i vår og har også forbedret seg stort det siste året. Begge er meldt opp i 9.klasse, men vi er spente på hvilket klassetrinn de faktisk blir plassert inn i (alle elever blir testet ved skolestart). Vijay sier det kan hende de må begynne så langt ned som 5/6-klasse da de har fått lite undervisning i alle fag der de har gått på skole. den siste eleven vår, Anjana*, er meldt opp til 6.klasse - men også hun kan bli plassert på et lavere klassetrinn.

Vijay skal ha ferie i juli, men vi leier inn vikar mens Vijay er borte; Elevene får et gjensyn med Ravi - som var den første læreren vi leide inn til dem. Ravi jobbet for oss i fire måneder før han dro til Delhi for å fortsette å studere tysk. Elevene våre likte Ravi veldig godt, så de blir nok glade for å få han tilbake for en måneds tid. Å droppe sommerferien for barna er noe vi først og fremst gjør av hensyn til Raju*, Priya* og Anjana*, slik at de har en lærer å støtte seg på gjennom den første tiden på skolen nede i sentrum av Khajuraho. Elevene våre skal få en måned fri fra undervisningen mot slutten av året.

*Navnene er endret for å beskytte deres identitet (bilder brukt etter avtale med familiene)


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg