Skolestart!

I går begynte Raju*, Priya*, Anjana* og Poonam* på ny skole i sentrum av Khajuraho. Skolen er privat (men ingen dyr privat skole), og vi betaler alt utstyr, skolepenger og transport; månedlig kostnad for oss medberegnet alle kostnader, er i underkant av 140kr hver måned per elev. Opprinnelig skulle vi sende tre elever til skolen, men i siste liten ble det bestemt å ordne skoleplass til Poonam* også. Dette er mulig takket være alle som bidrar med stort og smått, gjennom faste donasjoner og enkeltdonasjoner- en stor takk til dere alle sammen! På bildet under er alle fire på vei til skolen for første skoledag!

Alle elevene, unntatt Anjana*, må gå et skoleår om igjen. Vi trodde de måtte gå flere år om igjen, og da særlig Raju* som ikke har vært på skolen de siste årene. For halvannet år siden sto det særdeles dårlig til med lese- og skriveferdighetene til alle disse og at de i dag kun må gå et år om igjen, og at Anjana* kan gå rett fra 6. til 7. klasse er intet mindre enn imponerende!! Dette forteller oss at undervisningen vi har i Tikri funker! Vår lærer Vijay har gjort en kjempejobb rett og slett. Det visste vi i grunn fra før, men dette er den første "testen" på resultatene av arbeidet vårt! Priya* og Raju* går nå i 8.klasse (siste året på grunnskolen i India), mens Poonam* går i 1.klasse og derfor vil få hele skoleløpet sitt på denne nye skolen, hvis alt går som planlagt.

Vi er nå veldig spente på hvordan disse fire finner seg til rette på skolen, og hvordan de vil takle utfordringene de står ovenfor. Selv om de er testet og plassert der de faglig sett hører hjemme er skolegangen for de tre eldste såpass mangelfull at de vil måtte jobbe hardt for å holde tritt. Heldigvis har de fortsatt Vijay å støtte seg på og vi vet at de er veldig motiverte og ubeskrivelig takknemlige for muligheten de har fått.

Vel- akkurat nå ved skolestart har Vijay reist på en liten ferie til fjellene rundt Dharamsala, hvor kona hans Vio og datteren Leela har vært siden april. Vi håper de får en fantastisk ferie sammen! Ungene i Tikri står likevel ikke uten undervisning; den siste tiden har Vijay hatt med seg Rakesh opp til Tikri for at han skal bli kjent med ungene og undervisningen. Rakesh vil derfor være vikar for Vijay frem til Vijay er tilbake litt senere i sommer. Mer om og fra Rakesh kommer!


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg