Gutta er i jobb!

Vi har flere gode nyheter fra Aryan’s familie.  Målet for prosjektet er å gjøre familien selvhjulpne og gi alle de ni ungene bedre fremtidsutsikter- det er langsomt arbeid, men mange små skritt utgjør til slutt en stor forskjell!

De siste to månedene har alle de ni barna vært hjemme; en av gutta oppholder seg til vanlig i Delhi og jobber i byggebransjen, men på denne tiden av året er det ikke jobb å få så han har vært i Tikri. Han har klart å skaffe seg jobb på en restaurant i Khajuraho slik at han tjener penger når han er hjemme. Om han blir i Tikri eller drar til Delhi igjen vet vi ikke, men uansett er dette godt nytt for familien.

Den eldste sønnen har også fått seg fast jobb siden forrige gang vi skrev om prosjektet; han jobber nå på en elektronikkbutikk og vi får rapporter om at han jobber hardt og godt. Dette høres kanskje selvfølgelig ut, men det er ikke det gitt den historien han har. Dette er vi spesielt glade for. Det ryktes også at ekteskap kanskje ligger ikke altfor langt fram i tid for han. Han har ønsket å gifte seg en stund nå, og nå som han har jobb er det kanskje ingen dum ide.

Den yngste gutten er fullt opptatt med familiens og naboenes geiter, og den nest yngste jobber fortsatt på trykkeri (den jobben har han hatt siden i mars).

Den siste av gutta i familien konsentrerer seg om utdanning, og det gjør de tre yngste jentene også. Den eldste jenta har fortsatt sin symaskin og har muligheten til å sy for både familien og andre. 

Dette innebærer at alle de ni ungene har noe fornuftig å ta seg til på dagtid; jobb, skole eller å hjelpe mor med hus og hjem (det siste gjelder den eldste jenta som allerede har fått utdanning i sying av oss). I tillegg deltar de i undervisningen i Tikri så ofte de kan. Dette er særlig viktig for den yngste guttungen som ikke har noe formell skolegang; selv som geitebonde er det greit å ikke være analfabet! Tenk for et hav av forskjell på i dag og da vi begynte å jobbe med familien for 1,5 år siden!! 

Det er lett å tro at med tre gutter i jobb og en større geiteflokk så kan de klare seg uten hjelp, men så lett er det ikke. For det første er lønningene lave og dekker ikke familiens matbehov engang per nå. For det andre har familien noe gjeld de må betale, og de har behov for å gjøre forbedringer på eiendommen. De har nå lagt sementgulv i den delen av huset hvor det kun var jordgulv- og dette har de gjort med egne midler. I tillegg må familien legge til side penger for bryllupet til den eldste datteren. Den eldste sønnen har dessverre ikke vært så flink til å bruke pengene han har tjent før på familien sin, men vi håper dette endrer seg nå som han har fast jobb og inntekt - og et mulig ekteskap i sikte (tradisjonen tilsier at han og en eventuell kone blir boende på familiens eiendom, men hva han velger kan ingen spå før tiden kommer. Familien har imidlertid begynt å tilrettelegge for dette). Vi fortsetter derfor å støtte familien på samme måte som før, og med det gir dem rom for å bruke det de tjener på andre ting enn mat. Vi fortsetter også å jobbe med det fryktelig tidkrevende og frustrerende arbeidet med landområdet til familien....


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg