Hektiske dager i Tikri

Vijay har hatt en liten vel fortjent ferie, og mens han var borte tok Rakesh seg av undervisningen i Tikri. Nå er Vijay tilbake og har fullt opp med å følge opp både familien og undervisningen!

Det ble litt hektisk da Vijay kom tilbake for en av elevene har fått et helseproblem som måtte undersøkes kjapt! Vi får jevnlig bilder av ungene og utover sommeren har vi reagert litt på utviklingen hos en av dem- og da det dukket opp et nytt klart tegn på at noe var galt tok vi en videosamtale og avtalte å hive oss rundt og overføre ekstra midler for å få henne utredet av lege. Vi, og Vijay, ble ganske så bekymret når vi så nøyere på hvordan det sto til med henne. Samtidig har vi ønsket en helsesjekk av Aryan’s* enke og eldste sønn, så Vijay tok derfor med seg alle tre til en dyktig lege i området og fikk dem grundig sjekket. Aryan's eldste sønn fikk seg også en tur til en annen lege i en av de større byene i området. Vijay fulgte han hit også. Alle tre trenger og får behandling, og det kan være behov for ytterligere utredning for Aryan's enke og eldste sønn. Heldigvis virker det ikke som det er noe virkelig alvorlig og akutt hos noen av de tre, men de må følges opp og flere legebesøk venter. Vi er glade for å kunne hjelpe dem med behandling hos lege, noe som ville vært langt utenfor deres økonomiske rekkevidde uten oss. Spesielt gledelig er det at det som feilet jentungen viste seg å være ganske så enkelt å behandle, selv om det vil ta tid før hun er helt restituert. Etter et døgn med behandling føler hun seg bedre allerede.

Dette handler til syvende og sist om effektene av vedvarende og dyp fattigdom; dårlig tilgang på helsetjenester (gjentatte og ubehandlede infeksjoner samt tidligere ubehandlede skader), dårlig ernæring over tid og dårlige boforhold. Blant annet har Aryan’s enke i mange år laget mat på bål i et knøttlite rom og det får konsekvenser. Hun har fått medisiner og sier det kjennes ut som pillene danser rundt i kroppen hennes. Hun føler seg bedre - og er som vanlig ubeskrivelig takknemlig for at vi, dere og Vijay er der for henne og ungene. Hun ber aldri om noe for sin egen del, og dette er et legebesøk vi har prøvd å overtale henne til i et års tid... Heldigvis sa hun endelig ja til å bli med. Så håper vi det lar seg løse med dette, men hvis ikke så skal vi gjøre alt vi kan for at hun skal få den hjelpen hun trenger (om hun lar oss få lov, vel å merke....)

Skoleungene har det bra- og en oppdatering om dem kommer snart!


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg