Nytt fra Tikri

Det er lenge siden vi har kommet med nyheter fra Tikri. Intet nytt er ofte godt nytt, for da går prosjektene helt etter planen. Det gjelder også nå. Men de siste dagene har det skjedd litt utenom det vanlige - og da tenkte vi det var på sin plass med en litt generell oppdatering av stort og smått.

Minstejenta i familien var litt uheldig tidligere denne uka; hun ramla av ei hjemmelaga huske og slo armen sin. Siden smertene ikke ga seg tok Vijay henne med til legen i dag og røntgen avslørte brudd i armen! ikke rart hun hadde vondt, stakkars lita! Nå har hun fått gipset armen og vi gleder oss til å se den dekorert med tegninger, for lillesnuppa er veldig glad i å tegne. Hun skal i utgangspunktet gå med gipsen i 3 uker.

Mamma’n i familien dro til et utenbys sykehus i dag for å ta en øyeoperasjon. Denne operasjonen er nødvendig for å bevare synet hennes. Dette gikk fort- for under en time etter spørsmålet kom var hun på vei til sykehuset! Typisk India- ting tar fryktelig lang tid, eller går rasende fort. Sånn normalt tempo er det lite av. Mamma’n vil være tilbake i landsbyen i midten av neste uke og imens holder eldste datter fortet hjemme.

Regntiden er over nå, og det har regnet MYE i år. Det har tidvis vært en innsjø mellom huset til familien og veien, men heldigvis kan de også gå inn i huset fra baksiden. Familien har også fått en ny babygeit; egentlig var det tvillinger som kom, men den ene var dessverre dødfødt.

Ungene går på skole, og undervisningen i Tikri går også sin vanlige gang. Vi får tilbakemeldinger om at alle ungene gjør store fremskritt.

Tre av de eldste gutta i familien har forlatt Tikri for nå. Unge som de er vil de ut å søke lykken andre steder i India- og vi ønsker dem lykke til! Selv om trygg jobb i Khajuraho er et gode forstår vi godt at de ønsker å prøve å få seg bedre betalt arbeid andre steder. Dette handler jo også om å bygge en framtid som gir et bedre liv enn de kommer fra. Den eldste jobber sammen med sin onkel i nærmeste by, mens de andre to har tatt turen helt opp til Kashmir! To av gutta er fortsatt i Tikri da: den yngste passer geitene slik han har gjort i mange år allerede, mens den andre fortsetter sin formelle skolegang etter 4 år utenfor skolesystemet.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg