Bryllup!

Aryan’s eldste sønn, Prakash, har lenge ønsket å gifte seg og i midten av oktober var det bryllup i Tikri!

Arrangerte ekteskap er det vanligste i India, og særlig i tradisjonelle områder. Mange brudepar møtes heller ikke før bryllupet, men får se bilder og snakke på telefonen- og på bakgrunn av dette si ja eller nei til å gifte seg. Men «vårt» brudepar fant hverandre uten hjelp fra andre; de har nok vært kjærester en stund disse to, men har klart å holde det hemmelig for de aller, aller fleste.

Selv om det var paret selv som tok initiativ til ekteskap er det likevel ingen tvil om at dette er en stor overgang for jenta. Hun er fra en landsby et stykke unna Tikri. Dagen før bryllupet dro Aryan’s familie og hentet henne og fra nå av bor hun sammen med dem. Vi vet at familien er en omsorgsfull og snill familie, men de er også veldig tradisjonsbundne. Familiens første svigerdatter vil møte klare forventninger fra familien og samfunnet de er en del av, men vi føler oss helt trygge på at familien tar godt imot henne. De nygifte fikk en litt røff start, da mange i landsbyen ikke har noen tro på slike «kjærlighetsekteskap»; folk uteble fra den tradisjonelle feiringen av brudeparet da de regner med at paret vil gå hver til sitt etter den verste forelskelsen har gitt seg. I deres øyne er kjærlighet et særdeles dårlig fundament for et ekteskap. Familien fikk høre at om paret gjennomførte en borgerlig/juridisk vielse i tillegg til den religiøse seremonien ville folk vurdere å komme på feiring....

Det blir ikke noe av- men det unge brudeparet er gift og er veldig glade for akkurat det. Prakash har jobbet utenbys en lengre periode, men Vijay har hjulpet han inn i ny jobb i nærområdet slik at han kan bo sammen med familien sin. Lønna er også ok- til ufaglært arbeid i India å være.

Vi ønsker brudeparet lykke til og er glade på deres vegne!


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg