Skolemirakel!

Skoleåret nærmer seg slutten, og våre fire skoleunger er ferdige med eksamen (det var opprinnelig 3, men i siste liten valgte vi å støtte et barn til). Hvordan gikk det?

La oss se litt tilbake på utgangspunktet; den eldste av ungene, Raju, er ca 18 år. Han fullførte 8-årig grunnskole for noen år tilbake. Han gikk på den lokale landsbyskolen, og på tross av fullført grunnskole var han en funksjonell analfabet da vi startet opp skrive- og lesetrening i Tikri for 2 år siden. Han hadde veldig lyst til å gå mer på skole, men familien hans hadde ingen mulighet til å betale for videre skolegang. Vi var også litt skeptiske til å sende han tilbake på skolen for utgangspunktet hans var dårlig og han ville i

tillegg være mye eldre enn de andre i klassen. Men han var veldig bestemt på at det var det han ville, så vi valgte å gi han muligheten. I fjor sommer ble han testet av den nye skolen, og resultatet tilsa at han hørte hjemme i 5.klasse.... på grunn av alderen hans bestemte skolen at han likevel kunne få prøve å ta 8.klasse om igjen. Strengt talt var det vel ingen som hadde helt troen på dette. Og gjett om vi tok feil!!! Guttungen har fått toppkarakterer i alle fag og er nå tatt opp i 9.klasse.

Den eldste jenta, Priya, (ca 15 år) måtte gå 8.klasse om igjen da testene viste at hun på tross av nylig fullført grunnskole ikke hadde de forkunnskapene hun trengte for å gå videre. Også hun fikk toppkarakterer i alle fag. Anjana (ca 12 år) slapp å gå om igjen et klassetrinn og gikk rett fra 5.klasse på den lokale landsbyskolen til 6.klasse på sin nye skole. Hennes karakterer varierer også noe mer, noe som ikke er uventet siden hun slapp å gå et skoleår om igjen. Men; hun har fått B i snitt hun også og er godkjent for 7.klasse. Minstesnuppa, Poonam (ca 7 år) måtte gå 1.klasse om igjen. Hun har ikke karakterer ennå, men også hun skal videre og starter 2.klasse til høsten.

Hvordan har man fått til dette? Hovedårsaken er nok Vijay, som har hjulpet ungene med skolearbeidet. Skolen underviser, men de er ikke flinke til å forklare til elevene slik at de skjønner pensum. Lærerne er mer opptatt av at elevene skal pugge, ikke forstå. Det er rett og slett slik skolesystemet som regel fungerer i India, og ikke noe som er spesielt for de skolene ungene "våre" går på. Vijay har sett over hjemmeleksene, forklart og hjulpet til, og gitt dem ekstra øvingsoppgaver. Dette foregår delvis i skrive- og lesetreningen, og det betyr at også de andre barna drar nytte av dette i sitt eget skolearbeid (de av elevene våre som er under 14/15 år går på ordinær skole i tillegg). Vi vet ungene har jobbet hardt- og at Vijay investerer mye tid i elevene sine, mer enn han er forpliktet til i følge avtalen med oss.

Vijay har vært i Tikri 4 ganger i uka nå etter juleferien, og antall elever varierer endel fra time til time. Dette er helt som forventet da dette er et åpent tilbud folk kan benytte seg av. Noen barn er der nesten alltid mens andre, og da særlig de eldre ungdommene/unge voksne er litt mere til og fra. Her mister ingen "plassen sin" og det er alltid plass til de som ønsker å delta.

Ønsker du å støtte videre skolegang til disse ungene, kommer donasjoner til oss alltid godt med. 100% av det vi får inn går til formålet (vi betaler ingen form for honorarer til personer i Norge). Bruk gjerne Vipps (kjøp og betal til) #97601.


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg