9 folk i en rickshaw

I dag var viktigste programpost et besøk på Familiens jordbruksland. Det har vært mye trøbbel knyttet til å få orden på papirene her, men vi har kommet langt, området har piggtrådgjerde og de dyrker hvete. Men fortsatt gjenstår det noe juridisk og formelt- og korrupsjon og gamle familiefeider lager litt krøll- og det er litt andre problemstillinger også, knyttet til ny togbanelinje som skal etableres der. Vi ville derfor opp dit for å få bedre inntrykk av alt sammen. De fleste i Familien var på jobb eller skole- men to av gutta ble med (de er på besøk nå men jobber ellers i Delhi), sammen med kona til en av dem, hennes søster samt eldste datteren i Familien. Og Vijay selvfølgelig. Sammen med sjåføren var vi ni stykk som klemte oss inn i en rickshaw og for avgårde på meget dårlige og steinete veier i ingenmannsland. Noen ganger måtte gutta ut å dytte, dirigere oss mellom store steiner-eller legge steiner foran hjulene for at vi kunne kjøre over dype renner. Det ble fryktelig mye risting, homping og masse latter. Torlaugs Fitbit har registrert en lang sykkeltur, hvor pulsen til og med har ligget i maxpuls-sonen deler av tiden... 

Det var et kjærkomment avbrekk fra husarbeid for jentene vi hadde med oss- og Vijay lekte og tullet med alle sammen- innimellom det vi faktisk var der for å se. 

På vei ut dit kjørte vi gjennom et par små landsbyer, men stort sett var vi i ødemark. Her snakker vi virkelig ikke om «turist-India»! Cathrine har vært her ute før, da på motorsykkel sammen med Vijay og en av gutta i Familien (ja-tre på en motorsykkel), men dette var første gang Torlaug fikk se det omtalte landområde 1 med egne øyne. Dessverre var det komplett umulig å ta bilde av det vi så på vei ut dit (vi hadde ikke armrom og utsikt nok pga trange forhold i rickshawen) så dere får bare tro oss på at det var litt av en tur!!


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg