Old Village

Vi bor på homestayet til Vijay (læreren vår) i den gamle landsbyen i Khajuraho. Sentrum er bare et kvarters gåtur unna, men her vi bor finnes det ikke hoteller og restauranter. De som bor her er likevel godt vant til å se turister; ikke bare fordi homestayet ligger her, men også et av templene i området ligger i selve landsbyen (rett utenfor døra til homestayet). Det er også to templer utenfor landsbyen som man må krysse landsbyen for å besøke.  

Det kommer jevnlig turister forbi, gående, syklende eller kjørende bakpå moped, rickshaw eller i bil. Men det meste av liv og røre står lokalbefolkningen for når de gjør sine daglige gjøremål. Rett borti veien er det en brønn hvor de henter vann og vasker klær, klær tørkes på steinene ved innsjøen rett ved, folk følger geiter og bøfler til og fra beite, barn går til skolen og voksne drar til og fra sine gjøremål. Rett utenfor landsbyen går kvinner og samler opp kømøkk som tørkes og brukes som brensel. Folk sitter og skravler, barn leker og griser, esler, geiter, hunder, kuer og bøfler vaser rundt og driver med sitt- eller tar en blund midt i veien. Når vi sitter på den blå benken utenfor homestayet stopper voksne og barn for å slå av en prat eller bare si hei (eller prøver å få oss med til butikken sin etc, selvfølgelig). Å bo her ute er en unik mulighet til å følge livet i «ekte» India på nært hold- uten at man bare føler seg som en tilskuer.  


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg