Skolebesøk

Ganpati betaler skolepenger for 4 barn/ungdommer og besøk på skolen var et av punktene på lista vår. Vi skulle egentlig dit senere i uka, men det passet plutselig med et besøk nå så da ble det slik (typisk India).

Alle våre elever var på skolen og vi fikk se dem i klasserommet. På denne skolen undervises det klassevis, i motsetning til mange landsbyskoler. Vi kom akkurat da lunsjpausen var ferdig, og etter en kjapp prat med rektor slapp vi inn.

Skolen har akkurat flyttet fra leide lokaler til lokaler de har bygd og eid selv. Klasserommene ligger på rekke og rad bortover en grusvei- for nå. Eieren har planer om å utvide til collage (nå er det 1-12.klasse) og anlegge en slags hage.

Vi ville ikke forstyrre undervisningen for mye, så vi gikk en kjapp tur gjennom skolen og snakket litt med «våre» barn, og vinket til utallige andre. Vi skal betale for resten av skoleåret mens vi er der, men det tar vi direkte med eieren senere i uka. Han gir oss nemlig rabattert pris på skoleavgiften- men det vet ikke rektoren på skolen.

Eksamen vil bli tøffere for våre fremover da staten tar hardere grep om avsluttende eksamen i 5, 8, 10 og 12.klasse. Det rammer først og fremst jenta vi har i 8.klasse; hun var den eneste som ikke måtte gå et år om igjen og det bærer karakterene preg av. Vi forventer at hun stryker på eksamen og må gå 8.klasse om igjen, men det er egentlig en god ting for henne da hun strever endel med særlig matematikkfaget.

Men uansett;  herlig å se ungene «våre» på skolen!!! 


Relaterte innlegg

Se alle
Relaterte innlegg
Utvalgt innlegg
Kategorier
Arkiv
Siste innlegg